Udgivelser

"ParlØR"

En bog af Jesper Lützhøft
BESTIL BOGEN HER Pris 60,-

Følg med her: Facebook

 

"Parlør - Genveje til den danske folkesjæl", er en lille fiks idé i lommeformat, en manisk gennemfræsning af en række ord, ordnet alfabetisk efter bedste evne, og sat ind i en lille talemåde, der, i sin kerne, er netop kernedansk.

De 64 små sider indeholder et utal af eksempler på gradbøjning af værdier, selvopfattelse og kommunikation. Det jeg synes, der sker, når man læser de lange lister, er f.eks. at man bliver glad for det centrale ord - på trods af de triste omstændigheder, det er bragt i - at man begynder at more sig lidt over vores danske nivellering, eller at man får genopvakt sin opmærksomhed på, hvad vi siger, når vi siger noget. Bogen er en langstrakt vits med velmente seriøse undertoner. Og hvad er værre end det velmente?

 

 

Bogen kan også bestilles ved at indsætte kr. 60,- på Bankkonto 5379 0331503 - Husk at skrive navn og adresse så bogen kan blive fremsendt.

 

 

 

Bogens forord:

Det er ikke meningen at denne lille parlør skal lære Dem dansk. Det kan De formodentlig i forvejen.       
Formålet er at give de danskere, der benytter sproget, en lille håndsrækning, så de alligevel kan klare sig og få udbytte af at lytte til andre dansktalende.
Hovedvægten er ikke lagt på konversationer og lange replikker. Det vigtigste er jo ikke at De kan føre en lang eller åndfuld samtale med et andet menneske; men at De i kernen sanser sprogets afvæbnende og selvafslørende tendens, således at De, med lidt øvelse, kan undgå aldeles at træde i karakter. Det vigtigste er vel, trods alt, at De bliver stand til at bøje af? Derfor er der sparet på replikkerne, der er alligevel aldrig nogen, der svarer, for ingen hører efter, og sproget er fastholdt i et enkelt, men uendelig variabelt, udtryk, der, når det efter lidt øvelse bliver helt Deres eget udtryk, gør Dem til et pragtfuldt eksemplar af en Dansker.
God Fornøjelse og benyt endelig muligheden for, lidt efter lidt, at tilføje ord som De finder det brugbart at indlemme i Deres forsigtigheds ordforråd.

 
"Mundsand"
af Jesper Lützhøft
"At flytte vand med en fugleklo"
af Jesper Lützhøft
"Parlør"
af Jesper Lützhøft
"Halvvejen"
en digtsamling af Jesper Lützhøft
"Om Lidt ..."
en bog af Jesper Lützhøft
SEHNSUCHT
værker af Bent Sørensen
SOMMERMUSIK
udført af flere kunstnere.

Værker af Ole Buck.
JESPER LÜTZHØFT
spiller dansk guitar

Værker af danske komponister
JESPER LÜTZHØFT
spiller guitar

Udvalgte suiter af Johann Sebastian Bach

© 2011 – Finkultur.dk